Skip to content

Nieuws Handig om te weten

Riders Academy:
Bijzondere verrichtingen

De bijzondere verrichtingen (ook wel AVB of Voertuigbeheersing) zijn een apart onderdeel van het praktijkexamen voor je motorrijbewijs. In deze serie van Riders Academy leer je exact hoe je elke oefening uitvoert. Zo kun jij er perfect voorbereid mee aan de slag tijdens jouw rijlessen. Succes en veel plezier!

Bekijk hier alle 12 bijzondere verrichtingen op de motor

Kies voor een KNMV Gediplomeerd Motorrijinstructeur (KGI’er)!

TOM THEORIE

Theorie leren lastig?

Theorie leren lastig? Volg dan onze online theorie cursus, met echte leraren!

Klik hier!

Politie Noordoost-Twente – Kijk mee met een spoedrit training

Verklaring omtrent gedrag

De ministerraad heeft op voorstel van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat ingestemd om de verklaring omtrent gedrag te verplichten voor rij-instructeurs. Wie rij-instructeur wil worden of de lesbevoegdheid wil verlengen moet een verklaring omtrent gedrag kunnen overleggen. Hiermee wil de minister misstanden als fraude, mishandeling en oplichting aanpakken.
Het CBR juicht dit initiatief toe. Het sluit goed aan bij de lopende social media campagne waarin het CBR, in samenwerking met de rijschoolbrancheverenigingen, tips geeft aan jongeren en hun ouders om goed het rijbewijs te halen, zoals de tip: Kies een goede rijschool.

Uiteraard zijn rijscholen die hier serieus mee bezig zijn, net als wij al reeds enige jaren in het bezit van deze V.O.G.

Think!

Highways England launches a new clothing range inspired by young motorcycle and scooter riders. For top tips on how to ride more safely, visit the THINK! motorcycling page.