Skip to content

Motorrijles Rijbewijs voor Motor

Onze motorrijlessen bestaan uit lessen van 70 min en kosten € 58,00 per les. Wij hebben gekozen voor 70 minuten,  zodat er voldoende tijd is om een les te bespreken, een nieuwe afspraak te maken en voor het aantrekken van de motorkleding. Uiteraard hoort daar een lekker kopje koffie bij van vers gebrande koffiebonen (of uiteraard thee, cappuccino, of fris).

Lesopbouw
Ontvangst, heldere uitleg wat er die les geoefend gaat worden, onder het genot van koffie of thee, gelegenheid tot vragen.

Nadat de kandidaat zich gereed heeft gemaakt voor de rijles, wordt voor er vertrokken wordt altijd een basiscontrole uitgevoerd bij de motor, je hebt tenslotte maar twee wielen en je eigen vaardigheid om je veilig door het verkeer te bewegen.
Tijdens de les worden er duidelijke opdrachten gegeven, waar nodig een demonstratie gegeven en worden eigen inbreng en vragen, op prijs gesteld. Na afloop weer een heldere nabespreking met uitleg van de doelen voor de volgende les, waarbij de vorderingen bijgehouden worden op een knmv instructiekaart.
Als erkend KNMV motorinstructeur volgen wij onze leerlingen zelf ook op de motor.
 
De eerste motorrijles gaat de kandidaat achterop bij ons naar het industrieterrein alwaar de begin lessen worden geoefend. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de juiste voertuigbediening en beheersing.

Als blijkt dat de kandidaat over voldoende voertuigbeheersing beschikt kan hij/zij zelf gaan rijden en zal er naast de nodige aandacht voor de bijzondere verrichtingen die er afgelegd moeten worden bij het examen AVB (A staat voor motor, VB staat voor voertuigbeheersing), veel aandacht zijn voor het onderdeel,  rijden op de openbare weg. Hierbij wordt vooral aandacht geschonken aan het veilig en verantwoordt motorrijden, door middel van positiebepaling, bochtentechniek en verkeersinzicht vanaf de motor bekeken.

Wij zijn KNMV erkend motor-instructeur om ook hier weer te zorgen voor een keurmerk dat ons onderscheidt van de gemiddelde motoropleider. Dit houdt onder andere in, dat de lessen bijgehouden worden op een knmv vorderingenkaart, wij jaarlijks bijscholingen volgen, onze  kandidaten op de motor gevolgd worden en niet vanuit de auto les krijgen.

Motortrainingen en Toerritten in Duitsland en Luxemburg.
Jaarlijks verzorgen wij meerdere motortrainingen en tourritten in Duitsland en Luxemburg.
Hierbij wordt in kleine groepen de deelnemers geleerd, waar op te letten bij het rijden in de bergen. Dit om de juiste techniek te leren toepassen om zodoende VEILIG en met veel PLEZIER zelf te gaan toeren door de het buitenland.
 
 
Afsluitend wordt er een jaarlijkse rijschooltour verreden. Hieraan mag iedereen deelnemen die met ons een leuk weekend in Duitsland willen delen. Via een aanrij route wordt er verzameld en trekken we via een mooie route naar ons hotel in de Eifel.
Zoals in Duitsland gebruikelijk, zijn er zeer mooie routes, is er lekker eten en supergezellige avonden! De laatste dag wordt er via een mooie route weer teruggereden naar Nederland alwaar na afscheid van elkaar te hebben genomen ieder zijns weegs kan gaan.
 
Trainingen om de eigen rijvaardigheid te verhogen
Door het volgen van de nodige cursussen is het bij ons ook mogelijk om gevorderden/aanvullende trainingen te volgen. Hierbij kunt u zelf kiezen welk onderdeel van het motorrijden u wilt opfrissen of waarin u zichzelf verder in wilt bekwamen.

U heeft hierbij de keuze uit:
– Remvaardigheden (remproeven, rem en uitwijk oefeningen)
– Bochtentechniek
– Positiekeuze
– Rijden in groepen
– Voertuigbeheersing

Deze trainingen worden in dagdelen (2 uur of 4 uur of een combinatie) gegeven en in kleine groepen deelnemers verreden.

H-240-min

__________________________

MOTORRIJLES

__________________________

€ 58,00

Per 70 minuten

__________________________

Startpakket
10 RIJLESSEN

__________________________

€ 1049,95

Incl. examen AVB, AVD